“Bewegen niet vergeten!” Het #ACArnhemLive toont aan dat bewegen belangrijk is en leuk.

door admin

Actief blijven betekent ook in beweging blijven. Bewegen is niet alleen goed voor uw hart, maar net zo goed voor uw brein. Mensen die leven met dementie hebben enorme baat bij bewegen! Liefst lekker zelfstandig naar buiten, zolang dat nog kan! Goed voor het geheugen, gezond voor het lichaam, heilzaam bij depressie of onrust en effectief voor behoud van positief zelfbeeld. Heel intensief bewegen of sporten is misschien te veel gevraagd, maar er zijn genoeg manieren waarop uw naaste toch (ook samen met u) in beweging kan blijven.

Het #ACArnhemLive, het online Alzheimer Café Arnhem, gaat op een verrassende manier aantonen dat bewegen belangrijk is én leuk. Wat te doen als iemand uit zichzelf niet in beweging komt? Dan is het hoog tijd om te verleiden! Kom en laat u inspireren. Wij geven u een paar ideeën, zelfs oefeningen voor aan tafel voor extra beweegmomentjes. Benieuwd?

Meldt u aan en ontvang onze Microsoft Teams link om op dinsdagavond 18 mei mee te doen: alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl

Gerelateerde berichten