Bent u zich bewust van de gevolgen van leeftijdsdiscriminatie?

Onderzoekster Psychologie Dominique Rijkelijkhuizen vraagt uw medewerking bij onderzoek

door Cor de Vrieze

Hoewel het veel voorkomt, wordt discriminatie tegen mensen op basis van hun chronologische leeftijd vaak over het hoofd gezien. Vooral jongere mensen worden niet bij onderzoek over deze leeftijd gerelateerde kwesties betrokken. 

In dit onderzoek kijken we naar meningen en ervaringen met ouder worden. Daarnaast willen we kijken naar de invloed op mentale gezondheid. Het doel van dit onderzoek is om verschillen en overeenkomsten tussen verschillende leeftijdsgroepen over deze leeftijd gerelateerde meningen, en de invloed hiervan op mentale gezondheid, te onderzoeken.

Mijn naam is Dominique Rijkelijkhuizen en ik werk als onderzoekster aan de Radboud Universiteit, binnen de afdeling Klinische Psychologie. Voor mijn onderzoek ben ik zoek naar deelnemers uit de Nederlandse bevolking. Deelname aan het onderzoek bestaat uit het eenmalig invullen van een vragenlijst en zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. 

Deze vragenlijsten richten zich op meningen over ouder worden en oud zijn, maar ook op depressieve en angst-gerelateerde neigingen. Om deel te nemen moet u 18 jaar of ouder te zijn. U kunt op ieder moment tijdens je deelname stoppen met de vragenlijst invullen en de vragenlijst is volledig anoniem. U kunt de vragenlijst via deze link openen: https://psychru.qualtrics.com/jfe/form/SV_aVMEpVC8KFhTc1g Of via de QR code.

Hartelijk dank voor uw medewerking

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met
Dominique Rijkelijkhuizen
Junior Onderzoeker/PhD-student
dominique.rijkelijkhuizen@ru.nl

Gerelateerde berichten