Bent u mantelzorger?

door admin

Als u zorgt voor iemand in uw omgeving met een beperking, chronische ziekte, psychisch of verslavingsprobleem en u doet dit meer dan acht uur in de week  en langer dan drie maanden dan bent u mantelzorger.

Het kan zijn dat u zorgt voor uw man met bijvoorbeeld de diagnose dementie, voor uw kind met een verstandelijke beperking of voor uw ouders die lichamelijke problemen hebben waardoor u het huishouden, de zorgtaken en de boodschappen voor hen doet. Mooi om te doen maar misschien best zwaar in combinatie met uw eigen leven. Graag willen wij u wijzen op het feit dat mantelzorgers uit Arnhem ondersteuning kunnen krijgen via het MVT Arnhem (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp). In verschillende wijken zijn er activiteiten en of spreekuren voor mantelzorgers. Samen met Pleyade organiseren we mantelzorgcafe’s in heel Arnhem. Ook zijn er verschillende cursussen, workshops en activiteiten voor mantelzorgers op diverse locaties.

Goed om te weten is ook dat u misschien in aanmerking kunt komen voor het mantelzorgcompliment van de Gemeente Arnhem. Vanaf half april t/m december is dit compliment aan te vragen via mantelzorgcomplimentarnhem.nl of via het MVT Arnhem via 026-3707855. Het mantelzorgcompliment bestaat dit jaar uit een geldbedrag of een pas ter waarde van 150,00 waarmee u als mantelzorger beloond wordt voor het werk dat u doet.

Daarnaast kunnen de adviseurs van het MVT Arnhem meedenken, adviseren en ondersteuning bieden bij uw persoonlijke mantelzorgsituatie. We komen eventueel bij u aan huis of helpen u op ons kantoor verder. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op mvtarnhem.nl of via sociale media op mvtarnhem.

Natuurlijk kunt u ook telefonisch een informatiepakketje aanvragen via Marlies Braam of Eline Janssen 026-3270174.

Gerelateerde berichten