AVONDVIERDAAGSE 4-6-2019 TOT 7-6-2019

door admin

Avond4daagse Arnhem Zuid Is een vierdaagse wandeltocht welke loopt door de wijken De Laar West en Oost, Elderveld, Elden en Schuytgraaf. Deze jaarlijks terugkerende wandeltocht brengt al vele jaren plezier bij jong en oud. De wandeltocht begint altijd op de 1e dinsdag van juni. De lopers lopen 4 dagen en kunnen op vrijdag een mooie medaille in ontvangst nemen. Tevens wordt er op deze laatste avond altijd een feestje georganiseerd, waarbij onder de lopers ook mooie prijzen worden verloot.

WOW dan wordt mij, Alexander Meijer en voorzitter van de Avond4daagse Arnhem Zuid, gevraagd om een leuk stukje te schrijven over de Avond4daagse.

Waar moet ik beginnen ? Het enthousiasme, de glimlach op ieders kind, het samen zijn, het samen beleven om de eindstrijd te halen. Vooral de lach en soms een traan van blijdschap. Zodra je er staat als organisator van dit leuke evenement, dan weet je na vier dagen waarvoor je het allemaal hebt gedaan.

Ik begin met de historie van het evenement. Ontstaan door een aantal wijkbewoners in de Laar West, die vroeger samen ‘wijkvereniging de Laar West’ heette en veel activiteiten organiseerde voor jongeren en ouderen in de Laar West. Na de game- en televisieverslaving kwam de telefoonverslaving. Veel mensen bleven weg, de wijkvereniging viel helaas uit elkaar en werd opgeheven.

We besloten na het beëindigen van de wijkvereniging om als bestuur van de Avond4daagse Arnhem Zuid door te gaan als een stichting. Want dit supermooie wandelevenement mag niet verloren gaan.

We hebben veranderingen doorgemaakt: de leuk schoolstandjes langs de route waar de kinderen worden aangemoedigd door de juf, meester of OR-lid. De prijs voor Beste School van de Avond4daagse. De fotowedstrijd waar we hele leuke reacties vanuit de route krijgen. En dan aan het einde van de Avond4daagse een gratis loterij, mede mogelijk gemaakt door al onze sponsoren die ons steeds beter weten te vinden.

Ook laten we ons van de maatschappelijke kant zien. We steunen goede doelen zoals Stichting Gaandeweg en het Ronald McDonald Huis. We geven aandacht aan sportverenigingen in de omgeving en omarmen maatschappelijke stages waar kinderen hun uren kunnen voltooien. Zij de uren en een verschrikkelijk leuke stage, wij wat mankracht.

Over mankracht gesproken, we zijn jaarlijks op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen. Even een uurtje of twee staan voor het veilig oversteken zodat we dit evenement nog lang mogen organiseren.  Wilt u ons helpen, neem dan contact met ons op via email A4darnhemzuid@gmail.com

We bedanken de redactie van Elderveld.nl voor het plaatsen van dit stukje. Graag tot dinsdag 4 juni !

Namens de Avond4daagse Arnhem Zuid,

Ronald Jonkers, Rick den Duijf, Gerrit Spang, Michel Konink, Theo Kasteel,  Monique Bergers en Alexander Meijer

Gerelateerde berichten