Arnhemse Muziekfederatie bestaat 100 jaar en pakt groots uit op 14 mei!

Met o.a. muziekverenigingen uit onze wijk!

door admin

De Arnhemse Muziekfederatie (AMF)is in 1921 opgericht en viert dit jaar haar 100 jarig jubileum. Een jaar later dan het oorspronkelijk jubileumjaar kan het feest nu alsnog worden gevierd. Alle 20 aangesloten verenigingen, en een paar gasten, verzorgen met elkaar 33 optredens. Het thema is, en hoe kan dit anders, FEEST!

Het startsein wordt om 10.00 uur bij Stadhuis gegeven waarna de stadsbeiaardier een speciaal voor deze dag samengesteld feestelijk programma zal laten horen. Ook zullen de trompetters te paard een ronde doen langs de deelnemende locaties. Behalve in het Stadhuis zullen optredens worden gegeven op straat, in de Eusebius, Dudok, Focus Filmtheater, Rozet en Theater aan de Rijn. Bij de locaties zijn vlaggen geplaatst en zijn er stands waar gastvrouwen en heren bezoekers verwelkomen. Ter plekke wordt een programmaboekje uitgereikt welke ook met een QR code beschikbaar is. Bij alle optredens kan de bezoeker vrij in en uitlopen.

Voor iedereen is er een genre dat past bij de muzikalevoorkeur. Het deelnemersveld is bijzonder gevarieerd en bestaat uit brassbands,bigbands, marchingbands, stagebands, fanfares, harmonieën, ensembles, symfonieorkesten, dansgroepen en majorettepelotons, entrompetters te paard.

Een muziekfederatie van 100 jaar jong kent een lange historieen vele bestuurders maar de oorspronkelijke doelstelling geldt nog steeds: “ het ontwikkelen en promoten van de amateur muziek/majorettebeoefening”. Door de decennia heen was dit vooral zichtbaar tijdens festiviteiten zoals in de jaren 80 en 90 het tweedaagse Rijnhalfestival, Kleurrijk Presikhaaf en Muziek in Sonsbeek.Het afgelopen jaar is er een volledig nieuw bestuur aangetreden en zij pakken de draad weer volledig op en dit muziekfeest is de eerste van een nieuwe reeks.

Inwoners van Arnhem en wijde omgeving worden van harte uitgenodigd om het FEEST! mee te vieren en de locaties te bezoeken. Maak nader kennis met het culturele leven van Arnhem, laat je inspireren en wie weet word je enthousiast en maak je zelf zo dadelijk deel uit van een vereniging.

HetFEEST! begint om 10.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De toegang is gratis!

Voor het programma: www.arnhemsemuziekfederatie.nl

Gerelateerde berichten