Aanvang bouwrijp maken terrein Oegstgeeststraat tbv de bouw van het Lorentz

door admin

Kleine update: Men is reeds gestart met het weghalen van een groot aantal bomen

Nu de gemeente het bestemmingsplan heeft goedgekeurd op de plek waar het Lorentz de nieuwe school gaat bouwen, zullen we het komend jaar de bouw zien gebeuren. Dat begint met het bouwrijp maken van het terrein. De komende week zal een groot aantal bomen (ik schat ca 2/3 deel) van het bosje door de gemeente gekapt worden. Ook worden een aantal bomen aan de Metamorfoseallee maandag 11 maart gemarkeerd om eind van die week gekapt te worden. Mocht je daarbij tips hebben van “deze liever niet en die wel” laat dat dan mij ( Piet van Dijk) even weten. Komende woensdag 13 maart hebben we om 20.00 uur weer een bijeenkomst van de werkgroep met Quadraam en de gemeente Arnhem. Daar wordt dit punt ook besproken.

Het is natuurlijk bekend dat dit er aan zit te komen. Niettemin zal het zien ervan voor ons als bewoners wel even slikken zijn. Maar laten we ook bedenken, dat het terrein niet boom- en struikloos blijft. De school gaat ook nieuwe bomen en struiken planten.
In de verdere planning van de bouw zal er in de eerste week van mei gestart worden met de fundering. De heipalen worden er dan met cement ingeschroefd. Dus geen traditionele heipalen die erin gestampt worden. Het “schroeven” is geluidarm en trillingvrij. Van de huizen die binnen een straat van 50 meter daarvandaan liggen wordt desalniettemin een kwaliteitsopname gemaakt. Het betreft de huizen aan de Oegstgeeststraat. Ook daar wil Quadraam zorgvuldig in zijn en het heeft een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om een opname van de huizen voor en na de fundering te maken. De bewoners van de huizen aan de Oegstgeeststraat krijgen daarover apart bericht.

Als werkgroep blijven we betrokken bij de inrichting van het terrein en de omgeving gedurende de gehele bouwperiode.
We houden jullie op de hoogte!

Namens de werkgroep,
Piet van Dijk, namens de bewoners
John Schreijer, projectleider

Gerelateerde berichten