27 oktober Paddenstoelenwandeling met IVN op landgoed Warnsborn

door admin

Ook dit jaar kan je met gidsen van IVN Arnhem op landgoed Warnsborn naar paddenstoelen speuren. Er zijn vaak bijzondere paddenstoelen te vinden, maar welke en waar ze staan is altijd een verrassing. Net als de fantasierijke namen, zoals dodemansduimen, paarse trilzwam en rodekoolzwam.

Paddenstoelen hebben contact met de hen omringende bomen. De gevarieerde samenstelling van de bodem geeft allerlei mogelijkheden voor groeiplaatsen bij loofbomen of naaldhout. En ook de ouderdom van de bomen kan een rol spelen bij waar ze boven de grond komen.

Tijdens deze wandeling komen zowel ervaren paddenstoelenzoekers als beginners meer te weten over algemeen voorkomende en zeldzame, al dan niet eetbare, soorten paddenstoelen.

De wandeling op zondag 27 oktober begint om 14.00 uur op de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn aan de Bakenbergseweg 257 en duurt anderhalf tot twee uur. Buslijn 9 brengt je dichtbij.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Ook voor (klein)kinderen is het een leuk en leerzaam uitje. Met een spiegeltje kan je onder de hoed van een paddenstoel kijken.

Zie www//ivn.nl/afdeling/arnhem voor meer activiteiten van IVN Arnhem.

Gerelateerde berichten