Werk aan de weg in juli

door admin

De komende maand krijgen verschillende wegen in Arnhem nieuw asfalt. De gemeente laat dit bewust uitvoeren in de zomervakantie, om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken. De werkzaamheden aan het Roermondsplein lopen door tot in november. Hier gaat de verkeerssituatie ingrijpend veranderen.

9 – 20 juli Burgemeester Matsersingel – Metamorfosenallee

Een deel van de Burgemeester Matsersingel en de Metamorfosenallee krijgt nieuw asfalt. Het gaat om het stuk vanaf de Batavierenweg tot aan de Minervasingel. Het verkeer wordt steeds over één kant geleid en bussen behouden hun route. Houdt u rekening met ernstige verkeershinder. De aansluiting vanaf de Burgemeester Matsersingel met de Rotterdamsingel wordt afgesloten. De rotonde bij de Minervasingel blijft open, net als het kruispunt Burgemeester Matsersingel met Hollandweg en Brabantweg. Hier moet u wel rekening houden met vertraging. Ook bij station-zuid is sprake van tijdelijke hinder.

20 – 23 juli Afsluiting Westervoortsedijk de stad in  

In het weekend van 21 en 22 juli is er een afsluiting van de Westervoortsedijk richting de stad in. De afsluiting begint op vrijdag 20 juli om 21.00 uur en duurt tot uiterlijk maandag 23 juli 05.00 uur. Het betreft het stuk vanaf de Pleijweg tot voorbij de Zevenaarseweg, daar wordt nieuw asfalt aangebracht. De brug naar Westervoort is niet bereikbaar vanaf de Westervoortsedijk. Er komt een omleiding via de Oude Zevenaarseweg om bij de brug naar Westervoort te komen. Om naar het centrum van Arnhem te komen, kunt u rijden over Lange Water (Presikhaaf) of over de Nijmeegseweg (John Frostbrug).

28 en 29 juli Afsluiting Utrechtseweg in beide richtingen

Op zaterdag 28 en zondag 29 juli is er een totale afsluiting van de Utrechtseweg, in beide richtingen, vanaf de Wilhelminastraat tot aan de rotonde bij ‘Arnhems Buiten’, het voormalige KEMA-terrein. Dit is nodig om nieuwe asfalt aan te brengen. Het autoverkeer wordt over de Amsterdamseweg geleid. Fietsers worden omgeleid door de wijk. Voor informatie over de busdiensten zie www.breng.nl

28 en 29 juli Batavierenweg

In juni is al aan de Batavierenweg gewerkt. Alleen de voorsorteer-vakken (opstel-stroken) ter hoogte van de Hollandweg gaan we nog aanpakken. Hier wordt het asfalt vervangen. Dit werk vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juli. We werken alleen op de weghelft richting het zuiden. Met behulp van verkeersregelaars wordt het verkeer om het werk heen geleid.

30 juli – 3 augustus

Op de Marasingel ter hoogte van de bushaltes bij het winkelcentrum worden nieuwe verkeerslichten geplaatst. Ook worden detectielussen in de weg en het fietspad aangebracht. Het verkeer wordt om het werk heen geleid. Houdt u rekening met enige vertraging.

1 – 9 juli Afsluiting Weerdjesstraat

Vanaf zondag 1 juli 19.00 uur tot maandag 9 juli 7.00 uur is de Weerdjesstraat afgesloten. Dan wordt hier het WK Inline Skate gehouden. De centrumring wordt die week verlegd via de twee bruggen. Bestemmingsverkeer kan uitsluitend vanaf de zijde van de John Frostbrug richting Turfstraat en Rodenburgstraat rijden. Omdat de Weerdjesstraat is afgesloten, werken we op hetzelfde moment aan het riool op de kruising Oranjewachtstraat/Eusebiusbinnensingel. Hierdoor kunnen we de overlast beperken. We adviseren u om vooral de borden te volgen.

9 juli – eind november Roermondsplein

Op het Roermondsplein wordt de verkeerssituatie aangepast. De verbinding tussen de Willemstunnel en de Weerdjesstraat wordt een stuk korter. De lus die het verkeer nu moet maken, komt te vervallen. De afslag naar de Oude Kraan verdwijnt en de rijbaan richting Oosterbeek wordt verlegd. Volg de borden en houdt u rekening met vertraging. De parkeerplaatsen op de Blauwe Golven blijven bereikbaar via de Oude Kraan. Voor meer informatie zie www.arnhem.nl/binnenstadzuid

Meer informatie

Zie www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden Daar vindt u o.a. de kaart met alle werkzaamheden in de regio.
Wij danken u voor uw begrip en doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Gerelateerde berichten