Vitens gaat probleem springende waterleidingen aanpakken

Grootschalige aanpak in 2e kwartaal 2024

door Cor de Vrieze

Al jaren worden delen van onze wijk geteisterd door het springen van oude waterleidingen. De daarmee gepaard gaande overlast is groot: regelmatig zonder water komen te zitten, dagenlang opgebroken trottoirs, werkzaamheden door storingsploegen tot diep in de nacht enz. 

Maandenlang wordt nu aan de Den Haagweg, ter hoogte van Zijderveldplantsoen, duizenden liters kostbaar drinkwater per uur gespuid door waterbedrijf Vitens.  Dat maakt een wat vreemde indruk omdat Vitens ons als gebruikers vraagt vooral zuinig om te gaan met water. Hoog tijd dan ook dat Vitens de waterleidingen in onze wijk vernieuwd.

Reactie Gemeente Arnhem
Als reactie op een Fixi-melding laat onze gemeente weten: “Vanuit de Gemeente Arnhem is er aan Vitens gevraagd dit spoedig aan te pakken. Ook is het in de Raad behandeld.
Vitens is druk met de voorbereidingen en wil in Q2 (het 2e kwartaal van dit jaar – red.) het probleem grootschalig aanpakken, is ons gemeld. Het spoelen is helaas nodig om zo de leiding intact te houden, hierdoor verlaagt de druk in de leiding en geeft het geen spanning.
Voor vragen over mogelijke aanpak kunt u het beste Vitens benaderen via hun gebruikelijke kanalen.”

Vitens
Storing en onderhoud: 0800 0359 (gratis)
Klantenservice: 0900 0650 (normale belkosten)
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

 

Gerelateerde berichten