Technisch probleem in reisdocumenten

door admin

Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt. Het gaat om een klein deel van de paspoorten en ID-kaarten die zijn aangevraagd in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018.

Hoe weet ik of mijn reisdocument dit technische probleem heeft?

Vandaag (donderdag 12 juli 2018) heeft de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) een persoonlijke brief gestuurd naar inwoners die een reisdocument met een mogelijke productiefout bezitten.

Heeft u geen persoonlijke brief ontvangen?

Heeft u geen persoonlijke brief ontvangen en twijfelt u of uw reisdocument dit technische probleem heeft, dan kunt u dit controleren met:

  • de uitgiftedatum op het reisdocument. Het technisch probleem doet zich alleen voor bij reisdocumenten die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018;
  • het serienummer. De reisdocumenten met een mogelijk technisch probleem hebben een serienummer dat eindigt op 03.

Controleren van technisch probleem

Heeft u een brief ontvangen of voldoet uw reisdocument aan bovenstaande 2 punten dan moet de chip van het reisdocument gecontroleerd worden.

U kunt dit zelf controleren via de gratis app BZK-ID. De app is alleen beschikbaar voor Android telefoons en is te downloaden is in de Google Playstore.
U kunt uw reisdocument ook laten controleren door de gemeente. U kunt daarvoor een afspraak maken op stadhuis of loket zuid.

Gratis nieuw reisdocument

Wanneer het technisch probleem in uw reisdocument zich voordoet kunt u gratis een nieuw reisdocument aanvragen door een afspraak te maken. Neem voor de zekerheid dan wel een pasfoto mee. Dit mag dezelfde pasfoto zijn als bij de eerdere aanvraag.

Ik ga morgen op vakantie. Wat nu?

Reizigers kunnen gewoon op vakantie gaan en bij thuiskomst controleren of zij hun reisdocument moeten vervangen.

Meer vragen?

Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.

Gerelateerde berichten