Struinen door het hoge gras

door admin

Dolmans Landscaping maait natuurpaden in de wijk. Het maaibeleid van de gemeente Arnhem stemt zich steeds meer af op de natuur. Waar vroeger grasvelden intensief gemaaid werden, wordt nu steeds meer gekeken naar extensief maaibeleid. In sommige wijken in Arnhem Zuid worden grasvelden 2 à 3 keer per jaar gemaaid én dan ook voor 75%. Bij het maaien van deze grasvelden worden zoveel mogelijk bloeiende planten gespaard. “Ecologisch maaien” wordt dit genoemd.

Doordat er nu steeds meer grasvelden zijn met hoog gras en bloeiende kruiden, wil Dolmans Landscaping bewoners de kans geven om door het hoge gras te struinen. Tussen het hoge gras dwarrelt een pad, netjes gemaaid. Normaal gesproken is het bijna onmogelijk om door het hoge gras te wandelen. U zult ontdekken welke dynamiek er heerst in dat hoge gras. Er bloeien veel geurige en felgekleurde kruiden. Dit trekt insecten aan. Van hommel tot vlinder. Ook libellen en fazanten zijn in sommige velden te zien. De boerenwormkruid staat in volle bloei, terwijl de kaardebol nu haar zaden laat vallen. Het riet staat inmiddels mensenhoog, dus het is spannend hoe het natuurpad zal (ver)lopen.

Of u nu natuurliefhebber, hondenbezitter of ouder bent van jonge kinderen, iedereen kan zich verbazen tijdens een wandeling over de natuurpaden bij u in de buurt.

Gerelateerde berichten