Papieren herdenkingsvlag 75 jaar Slag om Arnhem

door admin

In de Arnhemse Koerier van 21 augustus staat de speciale herdenkingsvlag waarmee we 75 jaar Slag om Arnhem herdenken. U kunt deze speciale vlag voor uw raam hangen. Zo laat u zien dat u de Slag in dit kroonjaar mee beleeft en herdenkt!

In september is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De inwoners van Arnhem staan de hele maand september en in het bijzonder tijdens de herdenkingsweek 17 tot en met  26 september stil bij de offers die de militairen hebben gegeven maar vooral ook bij het leed van de inwoners.

De oorlog heeft diepe sporen achtergelaten die nog altijd voelbaar zijn in de stad. We denken dan aan de slachtoffers, de grootscheepse evacuatie van de inwoners van Arnhem en de wederopbouw van een verwoeste stad.

In september herdenken we dit: om niet te vergeten en om de verbinding te leggen met het nu. Want zelfs anno 2019 zijn vrede, veiligheid en vrijheid nog geen vanzelfsprekendheid.

Airborne vlag

Op de vlag staat de Airborne Pegasus afgebeeld. Dit beeld is afkomstig van het insigne van de Britse eerste Luchtlandingsdivisie, een militaire eenheid die onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart vocht in de Slag om Arnhem tijdens Operatie Market Garden. De eerste Airborne Division bestond uit zowel parachutisten als zweefvliegeenheden. Ook de kleuren van de vlag zijn afkomstig van het insigne van de divisie.

Geen koerier ontvangen?

Geen Arnhemse Koerier met papieren 75 jaar Slag om Arnhem herdenkingsvlag ontvangen? Of wilt u nog een extra papieren vlag? Bij de receptie op het stadhuis liggen gratis papieren vlaggen voor u klaar. Op = op!

Of bestel de herdenkingsvlag 75 jaar Slag om Arnhem voor een mooi prijsje

Wat is er mooier dan de herdenkingsvlag ’75 jaar Slag om Arnhem’ in de wind te zien waaien? Voor slechts € 12,95 bent u al de trotse eigenaar van de herdenkingsvlag ’75 jaar Slag om Arnhem’. Wees er snel bij want voor dit collectors item geldt: op = op!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dan de Slag om Arnhem plaatsvond. Daarom waaien er in de maand september in de hele regio Airborne vlaggen. Wappert de herdenkingsvlag ’75 jaar Slag om Arnhem’ straks ook aan uw huis, clubgebouw of wijkcentrum?

Bestel de vlag online via airborneherdenking.nl/. U betaalt € 12,95 exclusief verzendkosten. Bespaar verzendkosten en koop de vlag bij Wilke Tabak (Koningstraat 66A, Arnhem) of bij de Algemene Vlaggenhandel Nederland (Leemansweg 20, Arnhem).

Gerelateerde berichten