Koningsdag 2019 Arnhem

door admin

In 2019 vieren we Koningsnacht op vrijdag 26 april en Koningsdag op zaterdag 27 april. Hier vindt u informatie over bijvoorbeeld het programma, de Koningsmarkt en wegafsluitingen.

 • Programma Koningsnacht en Koningsnacht

  Met meer dan 20 podia en 200 nationale en internationale artiesten belooft Koningsdag Arnhem 2019 een groot feest te worden. Alle festiviteiten zijn gratis toegankelijk. Weten wat er allemaal te doen is? Bekijk dan het programma.

 • Opbouw van podia, start- en eindtijden

  Vanaf maandag 22 april starten de voorbereidingen in de (binnen)stad. Denk aan de opbouw van podia, versiering van de stad en het plaatsen van toiletvoorzieningen en crowd control schermen.

 • (Brom)fietsstalverbod en fietsenruiming

  Om de straten vrij te houden voor hulpdiensten mogen op de Korenmarkt, Jansplaats en Jansplein en omgeving geen bromfietsen en fietsen worden geplaatst. Om precies te zijn gaat het om de volgende straten en pleinen: De Duizelsteeg, Hoogstraat, Jansplaats, Jansplein, Janspoort, Jansstraat, Korenmarkt, Korenstraat, Korte Hoogstraat, Molenstraat, Luthersestraat, Munterstraat, Pauwstraat, Rozemarijnsteeg, Tullekenssteeg en Varkensstraat. Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april worden (brom-)fietsen daar geruimd.

 • Parkeren

  Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is een groot aantal straatparkeerplaatsen in de binnenstad niet beschikbaar. Dat geldt ook voor parkeerplaatsen aan De Trans.

 • Wegafsluitingen

  Zowel tijdens Koningsnacht als op Koningsdag zijn verschillende wegen en straten in Arnhem afgesloten voor verkeer. Dit zijn de wegen rond en in het centrum en de Zijpendaalseweg.

 • Terrasverbod

  Om ruimte te creëren voor de op- en afbouwwerkzaamheden en de festiviteiten en bezoekersstromen geldt er op de volgende plekken in de stad een terrasverbod.

 • Verplaatsing warenmarkt

  Ook op de Markt vinden tijdens Koningsnacht en Koningsdag festiviteiten plaats. Daarom is de vrijdagse warenmarkt in het centrum eenmalig verplaatst. De warenmarkt vindt op vrijdag 26 april in kleinere vorm plaats op de parkeersplaats op de hoek Westervoortsedijk/ Snelliusweg.

 • Inschrijving Arnhemse Koningsmarkt

  04 april 2019

  Bij Koningsdag hoort natuurlijk de populaire Koningsmarkt op zaterdag 27 april aan de Zijpendaalseweg. De organisatie is traditiegetrouw in handen van de Arnhemse Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen. Het reserveren van een kraam op de markt is vanaf nu mogelijk.

 • Veiligheid en gezelligheid

  Om van Koningsdag en -nacht een gezellig en veilig feest te maken – voor bezoekers en bewoners – worden verschillende maatregelen genomen.

Gerelateerde berichten