Arnhem zoekt innovatieve ‘nieuwe energie’ ondernemers

door admin

Met ingang van 1 augustus jl. kunnen bedrijven zich inschrijven voor deelname aan het Energy Scale Up programma. Voor Arnhem vormt dit een onderdeel van het meerjaren Raadsprogramma ‘New energy made in Arnhem’ en het regio initiatief ‘Hotspot Energy Arnhem’.

Het is bedoeld om uit binnen- en buitenland meer energieondernemers naar de stad te trekken en meer bekendheid te geven aan de kracht van de regio Arnhem-Nijmegen en Wageningen op het gebied van New Energy. Arnhem trekt hierin samen op met mede-initiatiefnemer InnoEnergy en partners Deloitte, OOSTNL en de Rabobank.

Aantrekkelijk aanbod

Het programma houdt in dat een deelnemend bedrijf in de duurzame energie branche, 1 ½ á 2 jaar intensieve begeleiding krijgt van experts en aansluiting op alles wat de regio te bieden heeft op energiegebied. Einddoel is dat het bedrijf aan het eind van het traject ook echt groeistappen heeft gemaakt.
Het gaat om bedrijven die de zgn. start-up fase voorbij zijn en door willen groeien, ook wel “scale-ups” genoemd in het internationale jargon. Het is de bedoeling dat deze bedrijven zich in Arnhem vestigen, en hun groei vanuit Arnhem gaan realiseren. Dit ter versterking van de economie en het regionale nieuwe energie cluster, maar ook ter versnelling van de energietransitie naar een meer duurzame samenleving en een schoon klimaat.

InnoEnergy heeft als innovatiemotor voor de Europese energiesector de belangrijkste rol in de begeleiding van de scale-ups. Zij levert toegevoegde waarde aan de bedrijven door middel van hun Europese netwerk van toegewijde partners en kennis.
Daarnaast- en daar neemt de gemeente het voortouw in- krijgen de bedrijven toegang tot alle voorzieningen en netwerken die we in onze regio hebben opgebouwd en waar mogelijk doen we daar dan een schepje bovenop. Ook de overige partners hebben elk hun specifieke expertise en een indrukwekkend netwerk waarmee ze de bedrijven in dit project gaan helpen om hun groeiambities waar te maken. Elk van de geselecteerde bedrijven moet na afloop van het programma zeggen: dit krijgen we nergens beter, we blijven hier!

Internationale ‘challenge’

Het programma is bedoeld voor zowel internationale als ook Nederlandse bedrijven. Om deel te mogen nemen aan het programma wordt er een zgn. ‘challenge’ gehouden. Kandidaat bedrijven kunnen zich inschrijven tot 17 oktober a.s.. Een eerste selectie van bedrijven zal pitchen ten overstaan van een groep van experts op 24 oktober as. De definitieve selectie wordt bekend gemaakt op 31 oktober a.s..

Wethouder Economie gemeente Arnhem, Jan van Dellen:
“Hierin zit echt alles wat we als Arnhem nastreven: bevorderen van werkgelegenheid, innovatief ondernemerschap èn verduurzaming. Ik ga me er persoonlijk voor inzetten dat we de gekozen scale ups een enorme boost gaan geven!”

Raymond Meeuwsen, Business Creation Manager InnoEnergy:
“InnoEnergy is enorm blij om deel uit te maken van dit initiatief. We werken intensief samen met onze scale-ups en ondersteunen hen bij het op de markt brengen van hun producten en diensten. Met onze op maat gemaakte programma’s, jarenlange ervaring, focus op energie en Europees netwerk bieden we alle ingrediënten voor succes.”

Op de website www.energyscaleup.com treft u meer informatie over het programma en de inschrijving voor de challenge.

Gerelateerde berichten