Arnhem zoekt dringend pleegouders

door admin

Van woensdag 31 oktober tot en met woensdag 7 november 2018 is het Landelijke Week van de Pleegzorg. Arnhem doet hier van harte aan mee, om aandacht te vragen voor het belang van pleegzorg én het voor het tekort aan pleegouders.

Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Dat is niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er op dat moment pleegouders die tijdelijk in willen springen voor minder fortuinlijke kinderen. Arnhem heeft 97 pleeggezinnen. Reden voor wethouder jeugd Hans de Vroome om deze week zo’n gezin te bezoeken en de Arnhemse raadsleden te vragen hetzelfde te doen.

Helaas is er een acuut en schrijnend tekort aan pleegouders in onze stad. Het gevolg: de helft van de in totaal 141 Arnhemse pleegkinderen wordt noodgedwongen in een andere gemeente opgevangen. Voor 14 kinderen is zelfs nog helemaal geen plek. Daarom grijpt gemeente Arnhem de landelijke actieweek aan om pleegouders te zoeken. 15 Arnhemse scholen en 16 sportclubs helpen daarbij door wervende spandoeken op te hangen.

Wie overweegt om pleegouder te worden kan bij jeugdzorgorganisatie Lindenhout  terecht voor meer informatie. Goed om te weten:

  • Iedereen kan in principe pleegouder worden. Wat vooral telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden.
  • Pleegzorg is mogelijk in verschillende vormen. Je kunt pleegouder zijn voor een paar maanden of een paar jaar. Maar ook voor 1 of 2 weekenden in de maand of enkele dagen per week.
  • Als pleegouder sta je er nooit alleen voor. Je kunt altijd rekenen op de hulp en ondersteuning van de Arnhemse jeugdzorginstelling Lindenhout.

Gerelateerde berichten