Afval is waardevol

door admin

Als de afvalstroom ‘Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken’ goed gescheiden wordt, is het geen afval maar een waardevolle grondstof waar nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Maar goed scheiden van afval is soms best ingewikkeld. Wilt u hulp van de Afval Coach? Bel dan met de Klantenservice via telefoonnummer 0900 – 1809.

Nieuwe naam: Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken

We volgen als gemeente het landelijk beleid. Afgesproken is dat we niet langer de naam PMD (Plastic-, Metalen- en Drankverpakkingen) gebruiken maar PBD (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken).  Vooral bij metalen en drankverpakkingen wordt regelmatig het verkeerde afval in de container gegooid. Daarom praten we nu over ‘blik’ en ‘drinkpakken’.  Bij blik moet u denken aan drankblikjes, stalen siroopflessen en soepblikken. Bij drinkpakken aan pakken van allerlei vloeistoffen zoals melk, yoghurt, vla, sap en saus.

Wat mag wel en niet bij Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken?

Bij PBD-afval mogen drie soorten afval: Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken. In de recycle-fabriek sorteren ze alles en wordt het afval gebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Een handig hulpmiddel voor wat WEL bij de Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken hoort:

  • Is het een verpakking?
  • Is het leeg?
  • Komt het uit de keuken of badkamer?

3x JA? Dan hoort het bij Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken.

Gerelateerde berichten