Oogstmarkt Steenen Camer: Zondag 25 aug.

door admin

Zondag 25 augustus is het Park ‘de Steenen Camer’’ in Arnhem-zuid van 12:00 tot 17:00 uur weer het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. Bij ca 40 kramen komt u alles te weten over biologische producten, tuinieren, natuur en een duurzaam milieu. Ook zijn er biologische -plantjes en -oogstproducten te koop en zijn er diverse braderieachtige kramen. De toegang en parkeren is geheel gratis.

Diverse tuinders van BTV-Elderveld presenteren hun oogst in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. In de boomgaard kunt u een fruitboom adopteren.

Kinderen kunnen zich laten schminken, selfies maken (wel/niet zelf verkleed) met echte Romeinse soldaten of Romeinse kinderspelen spelen. Er zijn Rondleidingen door de boomgaard, de Romeinse tuin en naar het Castellum. Allemaal gratis.

U kunt de Romeinse tuin bezoeken die in 2015 door vrijwilligers is ingericht. Hier ziet u gewassen die door de Romeinen alhier zijn geïntroduceerd. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de ca 450 legionairs in het verdedigingsfort Meinerswijk. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen u de historische verhalen en waarvoor die gewassen door de Romeinen werden gebruikt.

U kunt proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en er is een informatiekraam over de Limes, de Romeinen etc. etc. Eten, drinken, markt en muziek; Kom vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoen- of courgettesoep van verse oogst, de heerlijke biologische broodjes hamburger of andere hapjes. Er is gezellige achtergrondmuziek en zang van o.a. het koor “De Telers”.

In ons clubhuis ‘’de Schuur’’ kunt u terecht voor een kopje koffie, biologische thee, drankje of versnapering.

Kortom een bijzondere markt voor het hele gezin, om een middagje ongedwongen te vertoeven.

Gerelateerde berichten