25 jaar WPF Tijdlijn

door admin

- Alle -

januari 1995

Oprichten Wijkplatform voor Elderveld

Gemeente praat over het oprichten van een Wijkplatform voor de wijk Elderveld

februari 1995
Installatie van Wijkplatform Elderveld

Installatie van Wijkplatform Elderveld

Begin februari is er door wethouder van Doorne de eerste Wijkplatform Elderveld samengesteld. Ronald van Frankfort was benoemd als eerste voorzitter van het Wijkplatform. Tijdens deze bijeenkomst zijn ook drie werkgroepen opgericht, “Verkeer en Snelheid”, “Openbaar groen en milieu” en “Veiligheid en Buurtpreventie”.

juni 1995
Werkgroepen Wijkplatform zetten zich in voor Veiligheid Alkmaarsingel

Werkgroepen Wijkplatform zetten zich in voor Veiligheid Alkmaarsingel

De werkgroepen Verkeer en Veiligheid & Buurtpreventie wil samen met bewoners en Gemeente iets doen aan de verbetering van de verkeersveiligheid in het gebied op en rond de Alkmaarsingel. De hoop van het Wijkplatform – waarvan deze werkgroepen onderdeel uitmaken – is dat de Gemeente deze keer sneller haar beloftes waar zal maken dan in een soortgelijke situatie bij de Hollandweg. Aldus Ina Pothoven: “Daar zijn toen allerlei toezeggingen gedaan, waar achteraf maar heel weinig van terecht is gekomen.”

Bron: De Arnhemse Koerier, 28 juni 1995

oktober 1995

Werkgroep Verkeer voorbereiden Schoolroutes

Het voorbereiden van schoolroutes naar de 3 basisscholen in onze wijk. Er is een brief naar de schooldirecties gestuurd voor nader overleg in november 1995.

oktober 1995

Plattegrond van de wijk t.b.v. bewoners Serviceflat en Jan Hovingflat

De werkgroep Verkeer is bezig geweest met een routebeschrijving en plattegrond te  maken, ter behoeve van de bewoners van de Serviceflat, Jan Hovingflat en de buurtbewoners om veilig naar het Winkelcentrum, Dokter en Apotheek te komen.

oktober 1995

Verbeteren van oversteekplaats Bussumstraat / Pettenstraat

Daarnaast heeft de Werkgroep Verkeer zich ook ingezet om de oversteekplaats Bussumstraat / Hollandweg / Pettenstraat te verbeteren. Er zou een voorzet gemaakt zijn door de werkgroep, die vervolgens naar de Gemeente gestuurd zou zijn.

oktober 1995

Oplossing Parkeren van Vrachtauto’s en autobussen

De werkgroep Verkeer heeft zich ingezet voor het zoeken naar betere oplossingen voor het parkeren in de wijk van vrachtauto’s en autobussen. Er is zo overleg geweest met de betrokken partijen. Dit overleg zou geleid hebben tot een oplossing op korte termijn.

mei 1996

Oprichting werkgroep S101

Naar aanleiding van de plannen van Gemeente Arnhem m.b.t. Burgemeester Matsersingel richting Driel en Elst (GLD) – wat nu Schuytgraaf is –  is binnen het Wijkplatform een werkgroep opgericht met de naam “S101”. S101 was de benaming van de straat (nu Metamorfoseallee).

mei 1996

Opening Schoolroute Elderveld door wethouder van Doorne

De schoolroute (actieplan van werkgroep Verkeer)  was uitgevoerd. De opening van deze schoolroute werd verzorgd door toenmalig wethouder van Doorne.

februari 1997

Nieuw WPF-lid: Gordinou

In februari 1997 is Rob Gordinou benoemd als lid van het Wijkplatform Elderveld.

mei 1997

Werkgroep S101 gaat samenwerken met De Laar

Met betrekking tot de plannen van S101 van de Gemeente Arnhem is de werkgroep S101 van het Wijkplatform Elderveld gaan samenwerken met De Laar en diens Wijkplatform.

februari 1998

Aanpak voet- en fietspaden Hollandweg

De werkgroep Verkeer zet zich in voor aanpak voet- en fietspaden aan de Hollandweg.